touch

Wat is haptotherapie?

Het lichaam liegt nooit, hoe leer je de signalen herkennen?

Haptotherapie


Haptotherapie houdt zich bezig met aanraken, voelen, met de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegingen en gebaren. Je lijf is van fundamentele betekenis voor het aangaan van verbindingen en contact.

In de coronatijd zal iedereen op een bepaalde manier te maken hebben gehad met het missen van contact en heb je misschien ook aan den lijve kunnen ondervinden hoe belangrijk echt fysiek contact is. Het missen ervan, of  slechte ervaringen kunnen grote gevolgen hebben. Deze gevolgen zijn zeker omkeerbaar, voelen kun je leren. Contact dient als voeding om in beweging te kunnen komen. Gevoelscontact is de basis voor een gezonde emotionele ontwikkeling. De balans tussen denken en voelen is hierin heel erg belangrijk. Als de balans er is voel je je vrij en kun je je eigen regie over jou leven weer pakken.

De bedoeling van de therapie is om weer in contact te komen met je oorspronkelijke gevoelens. De begeleiding maakt bijvoorbeeld het wegstoppen daarvan herkenbaar. Onderdrukte gevoelens blokkeren de ervaring van verdriet, boosheid, angst, maar ook van plezier en genieten. Je krijgt dan vaak het gevoel er alleen voor te staan, waardoor je de verbinding met jezelf en anderen verliest. Je leert weer te luisteren naar je eigen lichaam door serieus te gaan nemen wat je voelt.

 


relax
depressed

Voor wie

Voor iedereen die graag wat zekerder van zichzelf wil worden!

Indien je in een veilige vertrouwde omgeving, jezelf wilt ontplooien tot een stabiele persoon die voor zichzelf op durft te komen.

                             

Hulpvragen waarmee je zou kunnen komen zijn


 1. Angst, faalangst en sociale angst
 2. Niet lekker in je vel zitten
 3. Moeilijkheden met het herkennen en uitdrukken van gevoelens
 4. Negatief zelfbeeld
 5. Problemen rond nabijheid/intimiteit
 6. Problemen met acceptatie/verwerking van verlies, trauma, ziekte, handicap
 7. Problemen die verband houden met de overgang naar een volgende levensfase
 8. Balans krijgen in voelen, denken en doen
 9. Verlies van vertrouwen, in je eigen lijf of functioneren


Mijn expertise ligt bij faalangst en sociale angst bij jong volwassenen. en millennias.

 

 

 

Uit Balans?

Haptonomie is letterlijk de leer van de tast. Raken, aanraken en geraakt worden! 

Herken je dat? Het gevoel er soms niet bij te horen?  Of iemand zegt of doet iets en dat doet letterlijk pijn? Of het is druk op je werk , je voelt de stress, maar jij gaat gewoon door, want je kunt natuurlijk niet gemist worden.... thuis ben je misschien stil, chagrijnig, moe, of je krijgt hoofdpijn.....of....wacht jij op die burn-out?

Je hebt een trauma meegemaakt, het raakt je nog steeds, maar je hebt het er maar niet meer over, want wie zit er nou op jou verhaal te wachten, ze kunnen er toch niks aan doen....of erger nog, misschien kom je helemaal niet meer buiten want je hebt allerlei angsten ontwikkeld! 

Iedereen reageert op zijn of haar unieke manier en dat is helemaal niet erg,  behalve wanneer het niet meer in balans is! 

In al deze gevallen verteld je lijf door het geven van allerlei signalen dat je ander gedrag zou moeten gaan vertonen. Dan moet je die signalen wel kunnen herkennen en wanneer je ze herkend is het handig als je daar dan ook iets mee gaat doen! Haptotherapie leert je de signalen herkennen en ik begeleid je zo dat je daar ook iets mee kunt gaan doen! Je denken en voelen komt weer in balans.

Duurzaam resultaat

Ik geloof niet in symptoombestrijding, geen trucjes, geen quick-fixes, maar een krachtige eerlijke aanpak. Ik verwacht van jou dat je bereid bent om het verleden achter je te laten en de moed  hebt om ècht eerlijk en oprecht naar jezelf te gaan kijken. De motivatie en de wil om nu voor eens en voor altijd ècht te gaan veranderen en de regie over jou toekomst zelf in handen te gaan nemen. Door de therapie krijg je inzichten en tools over hoe jij je leven lijdt en leer ik je hoe je het vanaf nu zelf anders kunt gaan doen.

autenticity

Wat maakt mijn aanpak anders

 • What you see is what you get! Ik geef onmiddelijk terug wat ik zie en wat ik voel
 • Eerlijkheid en transparantie
 • Je hoeft al je verhalen niet opnieuw te vertellen, ik blijf zoveel mogelijk uit de pijn en leer je hoe je vervelende gevoelens kunt overschrijven met prettige gevoelens.
 • Ik maak de inzichten die je krijgt letterlijk in jou lijf voelbaar, dmv gesprekken, oefeningen en aanraken
 • Ik maak het onbewuste bewust
 • Onbewuste patronen die jou belemmeren worden veranderd waardoor er een duurzaam nieuw pad onstaat 
 • Unieke combinatie van jarenlange studies haptotherapie, hypnose, fysiotherapie waarbij ik niet alleen op gevoelsniveau veranderingen kan garanderen, maar ook op "denk"-niveau en hier een prachtige verbinding in maak.
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • En last maar zeker niet least een flinke portie humor........